Stichting de Hoop gaat kerstpakketten inpakken

Raymond van Egmond, producent van kerstpakketten uit Hendrik-Ido-Ambacht kreeg op een zekere morgen de nobele ingeving om het inpakken van de kerstpakketten dit jaar uit te besteden aan Stichting De Hoop.  Op deze manier hoopt hij een dagbesteding en perspectief te bieden aan mensen voor wie geen plaats is op de “gewone arbeidsmarkt”.

De Hoop ggz is een instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop biedt al sinds 1975 kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek.

Eigenwaarde creëren
Bij de Hoop werkt iedereen op zijn eigen tempo. “De één pakt honderd pakketten in, de ander één. Het belangrijkste wat de mensen hier leren, is vasthouden aan structuur. En mensen leren hier ontdekken wat hun talenten zijn. Als je weet wat je kunt, red je het makkelijker in de buitenwereld. Mensen halen uit deze dagbesteding een stuk eigenwaarde”, vertelt Desiree de Kort van de inpakafdeling. Deze inkoopafdeling is onderdeel van De Hoop MaatWerk

Normaliter worden de mensen op de afdeling MaatWerk ingezet voor het maken van spullen voor de verkoop, waar nu een inpakklus bij zal komen. “Niet iedereen vindt inpakken even leuk. Maar die mensen leren hierdoor dat je in het leven soms dingen moet doen waar je niet zo’n zin in hebt. We gaan het gewoon met elkaar doen en we zorgen ervoor dat we de opdracht samen klaar krijgen. Het leren van volharding is belangrijk”, aldus Desiree de Kort.

AidTrade
Door deze beslissing investeert Raymond van Egmond in drie aspecten; People, planet en profit. Hierdoor ontvangt hij AidTrade-logo waardoor hij officieel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer is (MVO).

“Door mijn winst, kan De Hoop nu ook meer doen. Het is een win-win-situatie. Maar het belangrijkste is dat je echt iets goeds doet”, aldus van Egmond.